U posudu sipati oko 400 ml mleka, dodati 4 žumanca i brašno i sve dobro umutiti. U šerpu sipati preostalo mleko i staviti da se kuva. Dodati 8 kašika šećera, promešati i skloniti sa šporeta. Sipati polako smesu sa žumancima u vruće mleko uz neprekidno mešanje. Vratiti na šporet, smanjiti temperaturu i kuvati još par minuta dok ne dobijete gust krem.
U toplo mleko topiti keks i redjati u pleh. Ja sam koristila veličinu pleha 20x30.
Sipati preko keksa vruć krem, poravnati i odmah staviti još jedan red keksa preko kreme. Ostaviti da se ohladi.
U šerpu staviti 12 kašika šećera i 2 dl vode. Kuvati na tihoj vatri dok ne postane gust sirup.
Umutiti belanca u čvrst sneg i uz lagano sipanje sirupa mutiti dok se ne dobije penasti šam. Što duže mutite, šam će se hladiti i biti sve gušći.
Staviti šam preko prohladjenog kolača, poravnati, ukrasiti i staviti da se dobro ohladi. Brzo i jednostavno...Prijatno!
Comments