Pripremiti dve posude. U svaku sipati po 400 ml mleka. U jednu dodati 5 kašike šećera i puding od čokolade pa dobro izmešati. U drugu dodati 5 kašike šećera i puding od slatke pavlake pa dobro izmešati. Staviti na šporet jedan po jedan ili na dve ringle u isto vreme i ukuvati puding do željene gustine. Kada je puding gotov, u svaki dodati po 100 gr margarina i mešati dok se ne istopi. Skloniti sa šporeta. Nije potrebno hladiti.
Pripremiti keks i podešavajući kalup, može i malo dublja posuda za filovanje.
Ja sam redjala keks 3 x 6. Malo zagrejati 200 ml mleka pa blago potopiti tamniji keks i redjati na tacnu. Premazati tamnijom kremom. Ponoviti postupak sa svtlijim keksom pa preko svetlija krema. Ostaviti u frižideru na par sati da se dobro ohladi. Umutiti šlag (pena ili krema) pa premazati ceo kolač. Još malo ohladiti, iseći na kocke i uživati... Prijatno!
Comments