top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

DESERT U ČAŠI SA KAJSIJAMA

Updated: Dec 5, 2022

Potrebno je:

300 gr kajsija

2 kašike šećera 2 vanilin šećera

130 ml vode

1 kašika gustina + 30 ml vode

1 krem puding sa ukusom vanile Dr. Oetker

300 ml mleka

150 gr keksa

1 kašika kakaa

1 kašika meda

50 gr margarina

150 ml slatke pavlake


Kajsije dobro oprati, očistiti od koščica i iseći na sitne kockice. Staviti u posudu, dodati 2 kašike šećera, vanilin šećer, vodu i staviti da se kuva 4 - 5 minuta. Nakon tog vremena dodati razmućen gustin u malo vode, izmešati i kuvati 1 - 2 minuta i skloniti sa ringle. Ostaviti da se skroz ohladi.

U posudu sipati 300 ml mleka i pripremiti krem puding po uputstvu sa kesice. Prebaciti u poslastičarsku kesu.

Usitniti keks, dodati kakao, med i rastopljen margarin, sve dobro izmešati.

Umutiti slatku pavlaku pa prebaciti u poslastičarsku kesu.

Na dno svake čaše ili posude staviti prvo 2 - 3 kašike usitnjenog keksa sa kakaom. Preko staviti umućen krem puding. Kašikom staviti ohladjene kajsije i poravnati. Na kraju ukrasiti umućenom slatkom pavlakom i kriškama svežih kajsija. Ostaviti u frižideru da se ohladi. Prijatno!




コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page