300 ml soka od pomorandže ( od dve veće pomorandže )
2 ravne kašike gustina
50 gr plazme ( ili neki drugi keks ili biskvit )
1 pomorandža
100 gr šlaga u prahu ( ili 200 ml slatke pavlake )
2 kašike šećera
1 vanilin šećer
Količina sastojaka za 4 čaše od 2 dl
Iscediti pomorandže da bi dobili 300 ml soka pa procediti kroz cediljku.
U šerpu sipati polovinu soka, dodati gustin pa dobro izmešati da nema grudvica. Dodati ostatak soka pa staviti na šporet da se kuva. Po ukusu i želji možete dodati šećer i vanilin šećer. Kuvati uz mešanje dok se ne zgusti.
U svaku čašu podjednako sipati dok je još toplo. Izmrviti plazmu ili neki drugi keks ili biskvit pa podjednako staviti u svaku čašu.
Oljuštiti jednu pomorandžu, očistiti od koštica, naseckati na komadiće i podeliti u čaše. Ostaviti da se ohladi na par minuta a za to vreme umutiti šlag ili slatku pavlaku. Napuniti špric za ukrašavanje ( ili kašikom stavljati ) pa preko pomorandže napuniti čaše. Po želji ukrasiti i komadićima pomorandže. Prijatno!
Comments