top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

DESERT U ČAŠI SA POMORANDŽAMA

Potrebno je:

300 ml soka od pomorandže ( od dve veće pomorandže )

2 ravne kašike gustina

50 gr plazme ( ili neki drugi keks ili biskvit )

1 pomorandža

100 gr šlaga u prahu ( ili 200 ml slatke pavlake )

2 kašike šećera

1 vanilin šećer


Količina sastojaka za 4 čaše od 2 dl


Iscediti pomorandže da bi dobili 300 ml soka pa procediti kroz cediljku.

U šerpu sipati polovinu soka, dodati gustin pa dobro izmešati da nema grudvica. Dodati ostatak soka pa staviti na šporet da se kuva. Po ukusu i želji možete dodati šećer i vanilin šećer. Kuvati uz mešanje dok se ne zgusti.

U svaku čašu podjednako sipati dok je još toplo. Izmrviti plazmu ili neki drugi keks ili biskvit pa podjednako staviti u svaku čašu.

Oljuštiti jednu pomorandžu, očistiti od koštica, naseckati na komadiće i podeliti u čaše. Ostaviti da se ohladi na par minuta a za to vreme umutiti šlag ili slatku pavlaku. Napuniti špric za ukrašavanje ( ili kašikom stavljati ) pa preko pomorandže napuniti čaše. Po želji ukrasiti i komadićima pomorandže. Prijatno!





Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page