top of page

DOMAĆE KROFNE

Updated: Feb 2, 2022

Potrebno je:

800 gr brašna

3 jaja

50 ml ulja

1/2 kašičice soli

1 kockica kvasca

1 kašika šećera

400 ml mleka

Strugana korica limuna

Šećer u prahu

Nadev po vašoj želji

Ulje za prženje( oko 0,5 l)


Izmešati kvasac, šećer i malo mleka i ostaviti da naraste. U posudu za mešenje staviti brašno, jaja, ulje, so, limunovu koricu, nadošao kvasac, mleko i umesiti meko testo.

Ostaviti da nadolazi oko 30 minuta. Premesiti testo pa ostaviti da nadodje ponovo.

Na radnu površinu staviti malo brašna, izručiti testo, rastanjiti oklagijom na 1 cm debljine.

Vaditi čašom krofne i redjati na površinu posutu brašnom. Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da narastu oko 30 min. U šerpu sipati ulje i zagrejati na srednjoj temperaturi. ( Ne sme biti prejaka temperatura ). Pržiti krofne po 3 - 4 komada sa obadve strane dok ne porumene. Stavljati ih na salvete da upiju masnoću. Posipati prah šećerom ili nekim drugim nadevom puniti ili posipati krofne. Prijatno!

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page