top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

GNEZDA OD PIRE KROMPIRA I PILETINE

Potrebno je:

Za podlogu:

Oko 800 gr krompira

100 gr maslaca ili margarina

2 jaja

2 - 3 kašike gustina

So, mleveni biber, peršun


Za punjenje:

1 pileće belo meso

1 crvena paprika

1 zelena paprika

1 glavica crnog luka

1 manji praziluk

2 čena belog luka

1 paradajz

Rendani sir po ukusu


Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kocke. Preliti vodom pa staviti da se kuva.

Belo pileće meso iseći na kockice. Povrće dobro oprati, očistiti i naseckati po želji.



U tiganju sipati malo ulja, staviti da se zagreje pa dodati naseckano meso. Pržiti na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje 15 - ak minuta pa izvaditi na tanjir. U istom tiganju sada dodati pripremljeno povrće, po potrebi dodati malo ulja i dinstati uz mešanje dok povrće ne omekša. U povrće dodati isprženo meso, začine po ukusu, još malo dinstati pa skloniti sa šporeta.

Skuvani krompir ocediti od vode. Prohladiti pa dodati maslac, jaja, gustin i začine po ukusu. Sve dobro izgnječiti i izmešati.

U pleh staviti papir za pečenje.

Pire krompir staviti u špric ili kesu za zamrzavanje pa iseći vrh ili jednostavno kašikom stavljati pire krompir na papiru, praveći krugove sa blagim udubljenjem na sredini.



U udubljenjima rasporediti pripremljeno meso pa staviti u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da se zapeče 15 - 20 minuta. Izvaditi iz rerne, na svako gnezdo staviti rendani sir po izboru pa vratiti u rernu na još 10 - ak minuta.



Gotova gnezda izvaditi iz rerne, prohladiti par minuta pa poslužiti uz omiljenu salatu. Prijatno!






Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page