Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kocke. Preliti vodom pa staviti da se kuva.
Belo pileće meso iseći na kockice. Povrće dobro oprati, očistiti i naseckati po želji.
U tiganju sipati malo ulja, staviti da se zagreje pa dodati naseckano meso. Pržiti na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje 15 - ak minuta pa izvaditi na tanjir. U istom tiganju sada dodati pripremljeno povrće, po potrebi dodati malo ulja i dinstati uz mešanje dok povrće ne omekša. U povrće dodati isprženo meso, začine po ukusu, još malo dinstati pa skloniti sa šporeta.
Skuvani krompir ocediti od vode. Prohladiti pa dodati maslac, jaja, gustin i začine po ukusu. Sve dobro izgnječiti i izmešati.
U pleh staviti papir za pečenje.
Pire krompir staviti u špric ili kesu za zamrzavanje pa iseći vrh ili jednostavno kašikom stavljati pire krompir na papiru, praveći krugove sa blagim udubljenjem na sredini.
U udubljenjima rasporediti pripremljeno meso pa staviti u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da se zapeče 15 - 20 minuta. Izvaditi iz rerne, na svako gnezdo staviti rendani sir po izboru pa vratiti u rernu na još 10 - ak minuta.
Gotova gnezda izvaditi iz rerne, prohladiti par minuta pa poslužiti uz omiljenu salatu. Prijatno!
Comments