top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

GULAŠ SA SVINJSKIM MESOM

Potrebno je:

600 - 700 gr mesa 500 gr crnog luka

1 čen belog luka

1 šargarepa 1 čaša mlevenog paradajza 100 ml ulja 2 lovorova lista 1 kašika mlevene začinske paprike 1 kašičica šećera 1 kašika mešavine začina Malo bibera, soli, origana Oko 3 - 4 čaše vode


Luk sitno iseckati, šargarepu izrendati pa staviti u šerpu sa uljem.

Dinstati na srednjoj temperaturi najmanje 15 minuta uz povremeno mešanje. Dodati meso isečeno na kockice, posoliti, pobiberiti, dodati mleveni paradajz, mešavinu začina, mlevenu papriku, lovorov list, malo šećera. Izmešati i dinstati još par minuta.

Dodati vodu onoliko koliko je potrebno da prelije meso. Promešati i ostaviti na srednjoj temperaturi da se kuva oko 1,5 - 2 sata. Povremeno lagano promešati i ako je potrebno doliti malo tople vode. U zadnjih 15 minuta kuvanja ne treba dolivati tečnost da bi gulaš dobio svoju gustinu. Kada je meso mekano i skuvano, dodati malo origana, promešati, isključiti ringlu i ostaviti još nekoliko minuta.

Služiti uz pire krompir ili neku testeninu. Prijatno!

1,106 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page