Pasulj možete preliti vodom i ostaviti preko noći. Ali, možete kuvati i odmah kad poželite.
Staviti pasulj sa vodom da provri. Odliti tu vodu pa doliti drugu mlaku vodu i staviti da se kuva. U zavisnost od vrste pasulja kuvati oko 2 sata na srednjoj temperaturi dok zrna pasulja ne budu mekana.
Posebno na ulju ispržiti crni luk koji ste predhodno očistili i isekli na rebarca. Kada postane mekan i staklast dodati naseckani beli luk pa brašno. Malo ispržiti pa dodati mlevenu papriku, izmešati pa skloniti sa vatre.
U posudu u kojoj će se peći sipati malo ulja pa staviti kuvani pasulj a vodu u kojoj se kuvao sačuvati. Dodati isprženi luk, mešavinu začina, lovorov list, biber, so, ruzmarin...sve dobro izmešati i po malo doliti vodu u kojoj se kuvao pasulj do željene gustine.
Staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 30 minuta. Služiti uz meso, ribu, salatu...ili kako god vama odgovara. Prijatno!
Comments