Savršen kolač koji možete praviti sa bilo kojim keksom i voćem...
Potrebno je:
300 gr keksa
3 pudinga od vanile
1 l mleka + 200 ml za natapanje keksa
1 vanilin šećer
10 kašike šećera
250 gr margarina
100 gr bele čokolade
Za voćni fil:
350 - 400 gr šumskog voća
6 kašike šećera
200 ml vode
1 puding od jagoda ili malina
Kao dodatak: 250 ml slatke pavlake
U činiju sipati 300 ml mleka, dodati puding od vanile, šećer i vanilin šećer pa izmešati. Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad zakuva skloniti sa ringle, sipati razmućen puding, vratiti na ringlu i uz neprekidno mešanje kuvati dok se puding ne zgusti. Skloniti sa šporeta, dodati čokoladu na kockice i mešati dok se ne istopi. Prepaciti u drugu posudu, prekriti providnom folijom i ostaviti da se skroz ohladi.
Umutiti margarin pa dodati hladan puding i sve dobro umutiti i izjednačiti.
Pripremiti voćni fil. U šerpu staviti voće, šećer i vodu pa kuvati 5 - 10 minuta. Možete malo usitniti voće po želji. Razmutiti puding od jagoda ili malina u malo vode pa sipati i voće. Kuvati par minuta uz mešanje pa ostaviti da se prohladi.
Ja sam koristila tepsiju 24 x 32 cm ili može neka približne veličine za ovu visinu kolača.
Keks topiti u mleko pa naredjati prvi red u tepsiju. Preko staviti vanila kremu pa poravnati. Naredjati drugi red keksa pa premazati voćnim filom. Ostaviti u frižideru na par minuta.
Umutiti slatku pavlaku, staviti preko voćnog fila, poravnati i ukrasiti po želji ( voćem, rendanom čokoladom...). Ostaviti u frižideru na par sati, još bolje preko noći. Iseći na kocke i uživati u ovom voćnom kolaču. Prijatno!
Comments