U posudu sipati 200 ml hladnog mleka, dodati puding i dobro izmešati. Šerpu u kojoj će se kuvati puding malo nakvasiti vodom, sipati 800 ml mleka i staviti da se kuva. Kad proključa, skloniti sa ringle, sipati razmućen puding, dodati šećer pa vratiti na ringlu. Kuvati dok se ne zgusti uz neprekidno mešanje. Ostaviti da se skroz ohladi.
Umutiti margarin pa dodati šećer u prahu. Mutiti dok se šećer ne istopi i ne postane penasto. Dodati ohladjen puding i sve dobro izjednačiti. Odvojiti 1/3 u drugu činiju a u 2/3 staviti rastopljenu čokoladu i umutiti.
300 ml mleka malo zagrejati za topljenje keksa. Podeliti keks na 3 dela. Po 200 gr na jedan red.
Redjati na tacnu: keks, tamni fil, keks, svetli fil, keks, tamni fil, rendana čokolada. Ostaviti da se dobro ohladi pa iseći na kocke, štangle...ili kako vama odgovara. Prijatno!
Comments