Priprema izuzetno brza i laka, zanimljivo redjanje keksa...
Potrebno je:
1 l mleka + 300 ml za natapanje keksa
10 kašika brašna
2 jaja
350 gr šećera
250 gr margarina ili maslaca
200 gr čokolade za kuvanje
Dve različite boje keksa ( oko 300 gr od svakog keksa )
Ja sam koristila Zlatni Pek, vi možete i neki drugi po izboru

U 300 ml mleka staviti jaja, šećer i brašno pa umutiti da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad proključa, skloniti sa šporeta pa isipati pripremljenu smesu. Vratiti na ringlu pa kuvati uz neprekidno mešanje sve dok se ne zgusti. Skloniti sa šporeta, dodati čokoladu izlomljenu na kocke i mešati dok se ne istopi. Ostaviti da se skroz ohladi.
Umutiti margarin ili maslac, dodati hladan krem pa dobro umutiti i izjednačiti fil.
Pripremiti kalup ili dublju tepsiju i malo podmazati. Dve vrste keksa naizmenično provući kroz mleko pa premazati filom i redjati u kalup kao što se vidi na slikama...

Comments