U malo tople vode izmrviti krvasac, dodati šećer i malo brašna, izmešati i ostaviti nekoliko minuta da malo naraste.
U posudu za mešenje staviti polovinu brašna, dodati so, ulje, jogurt sobne temperature i žumanca. Sve dobro izmešati pa uz dodavanje preostalog brašna umesiti meko testo ali da se fino odvaja od posude. Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da odmara 15 minuta. Premesiti testo pa opet ostaviti na toplom mestu oko 45 minuta da dobro naraste.
Sir izmrviti, dodati belanca pa dobro izmešati.
Naraslo testo izručiti na radnu površinu i podeliti na dva dela. Rastanjiti oklagijom jedan deo na 5 mm i iseći na 16 jednakih trouglova. Stavljati punjenje sa sirom na svaki trougao i umotati kiflice. Redjati u podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Ponoviti isti postupak i sa drugim delom testa, prekriti krpom i ostaviti oko 30 minuta da narastu.
Umutiti malo 1 jaje, premazati kiflice, posuti susamom i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 25 minuta ( prilagoditi pečenje vaše rerne ). Prijatno!
Comments