top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

KIFLICE SA LEŠNICIMA I SMEDJIM ŠEĆEROM

Updated: Oct 17, 2023

Potrebno je:

200 gr maslaca

200 gr krem sira

300 gr brašna

Malo soli ( na vrh kašičice)


Kao dodatak:

100 gr lešnika

100 gr smedjeg šećera

1/2 kašičice cimeta


U posudu staviti brašno, maslac sobne temperature, krem sir i mrvicu soli pa zamesiti glatko testo. Podeliti na tri dela pa svaki deo umotati u providnu foliju i ostaviti u frižideru na 1,5 - 2 sata.

Za to vreme u suvom tiganju na srednjoj temperaturi ispeći lešnike ( paziti da ne izgore ).

Ostaviti da se ohlade pa samleti.

Pomešati mlevene pečene lešnike, smedji šećer i cimet pa podeliti na tri dela.

Jedan deo pomešanih lešnika i šećera posuti po radnoj površini. Staviti jednu lopticu ohladjenog testa pa rastanjiti oklagijom. Testo ne treba okretati, samo sa jedne strane treba da ostanu mrvice lešnika. Podeliti na 16 delova i svaki trougao umotati u kiflicu. Po ukusu i želji, kiflice mogu ostati prazne ili ih puniti eurokremom, nutelom, džemom... Ja sam ovog puta punila eurokremom. Ponoviti postupak još dva puta sa ostatkom testa i lešnika...




Redjati kiflice u pleh obložen papirom za pečenje. Zagrejati rernu na 180 stepeni i peći dok ne dobiju blago žutu boju ( oko 15 - 20 minuta zavisno od rerne ). Pečene kiflice ostaviti da se malo prohlade pa poslužiti i uživati... Prijatno!




Recent Posts

See All

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page