U posudu staviti brašno, maslac sobne temperature, krem sir i mrvicu soli pa zamesiti glatko testo. Podeliti na tri dela pa svaki deo umotati u providnu foliju i ostaviti u frižideru na 1,5 - 2 sata.
Za to vreme u suvom tiganju na srednjoj temperaturi ispeći lešnike ( paziti da ne izgore ).
Ostaviti da se ohlade pa samleti.
Pomešati mlevene pečene lešnike, smedji šećer i cimet pa podeliti na tri dela.
Jedan deo pomešanih lešnika i šećera posuti po radnoj površini. Staviti jednu lopticu ohladjenog testa pa rastanjiti oklagijom. Testo ne treba okretati, samo sa jedne strane treba da ostanu mrvice lešnika. Podeliti na 16 delova i svaki trougao umotati u kiflicu. Po ukusu i želji, kiflice mogu ostati prazne ili ih puniti eurokremom, nutelom, džemom... Ja sam ovog puta punila eurokremom. Ponoviti postupak još dva puta sa ostatkom testa i lešnika...
Redjati kiflice u pleh obložen papirom za pečenje. Zagrejati rernu na 180 stepeni i peći dok ne dobiju blago žutu boju ( oko 15 - 20 minuta zavisno od rerne ). Pečene kiflice ostaviti da se malo prohlade pa poslužiti i uživati... Prijatno!
Comentarios