Kao dodatak: 100 gr šlag kreme u prahu ili 200 ml slatke pavlake
Umutiti belanca, dodati šećer i kad se šećer istopi dodati žumanca pa mutiti dok smesa ne postane penasta. Dodati ulje, brašno i malo praška za pecivo pa izmešati kašikom.
Tepsiju 20 x 30 podmazati i posuti brašnom pa isipati umućenu smesu. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta dok blago ne porumeni.
Oljuštiti breskve i naseckati na sitne komade. Staviti u dublji tiganj ili šerpu, dodati šećer i dinstati na srednjoj temperaturi oko 10 - 15 minuta. Izmešati vodu i gustin, sipati u breskve i par minuta kuvati dok se ne zgusti. Dok je još toplo, sipati preko pečenog biskvita i ostaviti da se prohladi. Za to vreme pripremiti krem...
Razmutiti puding u malo mleka a ostatak mleka staviti da se kuva. Kad proključa, dodati šećer i razmućen puding pa kuvati dok se ne zgusti. Dodati i naseckan margarin sobne temperature pa mešati dok se ne istopi. Pripremljen krem sipati preko fila sa breskvama pa ravnomerno poravnati. Ostaviti da se sve skroz ohladi.
Umutiti šlag krem po uputstvu sa pakovanja ( ili slatku pavlaku ) i staviti preko ohladjenog kolača. Još malo ohladiti pa poslužiti. Prijatno!
Comments