top of page

KOLAČ SA SOKOM OD POMORANDŽE

Writer's picture: Tatijana ZivkovicTatijana Zivkovic

Updated: Feb 28

Potrebno je:


Za belu kremu:

500 ml mleka

6 kašika brašna

6 kašika šećera

1 vanilin šećer

250 gr margarina


Za žutu kremu:

1 l soka od pomorandže

3 pudinga od vanile

8 kašika šećera


Za biskvit:

3 jaja

120 gr šećera

100 ml tople vode

100 ml ulja

180 gr brašna

2 kašike kakao praha

1/2 praška za pecivo


Za beli krem izmešati brašno, šećer i vanilin šećer pa uz postepeno dodavanje mleka dobro izmešati. Staviti na šporet da se kuva uz neprekidno mešanje i kuvati krem dok se ne zgusti. Prekriti providnom folijom i ostaviti da se skroz ohladi.

Za žuti krem izmešati puding i šećer pa uz postepeno dodavanje soka dobro izmešati. Staviti da se kuva dok se ne zgusti pa ostaviti da se skroz ohladi.

Za biskvit u posudu za mućenje staviti jaja i šećer pa mutiti dok se šećer ne istopi. Izmešati vodu i ulje pa sipati u umućena jaja. Kratko mutiti. Dodati brašno, prašak za pecivo i kakao pa kašikom sve dobro sjediniti da nema grudvica. 

Pripremiti kalup ili tepsiju približno 24 x 30 cm, podmazati uljem i malo posipati brašnom. Isipati umućenu smesu, poravnati pa staviti da se peče na 200 stepeni oko 12 - 15 minuta. Proveriti čačkalicom da li je biskvit pečen.

Umutiti margarin sobne temperature pa postepeno dodati hladnu belu kremu. Sve dobro umutiti i ujednačiti.

Kratko izmiksati i žutu kremu.




Preko pečenog i ohladjenog biskvita staviti belu kremu pa poravnati. Žutu kremu dodati preko bele kreme pa ravnomerno premazati.



Ostaviti na hladjenje par sati, iseći na kocke, ukrasiti po želji pa poslužiti. Prijatno!




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page