Potrebno je:
Za belu kremu:
500 ml mleka
6 kašika brašna
6 kašika šećera
1 vanilin šećer
250 gr margarina
Za žutu kremu:
1 l soka od pomorandže
3 pudinga od vanile
8 kašika šećera
Za biskvit:
3 jaja
120 gr šećera
100 ml tople vode
100 ml ulja
180 gr brašna
2 kašike kakao praha
1/2 praška za pecivo

Za beli krem izmešati brašno, šećer i vanilin šećer pa uz postepeno dodavanje mleka dobro izmešati. Staviti na šporet da se kuva uz neprekidno mešanje i kuvati krem dok se ne zgusti. Prekriti providnom folijom i ostaviti da se skroz ohladi.
Za žuti krem izmešati puding i šećer pa uz postepeno dodavanje soka dobro izmešati. Staviti da se kuva dok se ne zgusti pa ostaviti da se skroz ohladi.
Za biskvit u posudu za mućenje staviti jaja i šećer pa mutiti dok se šećer ne istopi. Izmešati vodu i ulje pa sipati u umućena jaja. Kratko mutiti. Dodati brašno, prašak za pecivo i kakao pa kašikom sve dobro sjediniti da nema grudvica.
Pripremiti kalup ili tepsiju približno 24 x 30 cm, podmazati uljem i malo posipati brašnom. Isipati umućenu smesu, poravnati pa staviti da se peče na 200 stepeni oko 12 - 15 minuta. Proveriti čačkalicom da li je biskvit pečen.
Umutiti margarin sobne temperature pa postepeno dodati hladnu belu kremu. Sve dobro umutiti i ujednačiti.
Kratko izmiksati i žutu kremu.


Preko pečenog i ohladjenog biskvita staviti belu kremu pa poravnati. Žutu kremu dodati preko bele kreme pa ravnomerno premazati.

Comments