Jabuke dobro oprati i očistiti pa narendati na krupno rende. Staviti šećer pa dinstati na laganoj temperaturi dok ne postanu mekane. Dodati cimet i med, promešati pa ostaviti da se ohladi.
U posudu za mućenje staviti jaja i šećer pa žicom umutiti da se istopi šećer. Dodati ulje pa malo izmešati. Dodati i mleko pa opet izmešati. Ubaciti vanilin šećer, promešati pa dodati polovinu brašna. Kašikom malo izmešati pa dodati prašak za pecivo i ostatak brašna. Lagano umesiti testo pa izručiti na radnu površinu posutu brašnom. Još malo premesiti i oblikovati testo.
Oklagijom rastanjiti testo na 2 - 3 mm debljine. Okruglom modlom ili čašom vaditi krugove. Na svaki krug staviti kašičicu pripremljenih jabuka pa blago preklopiti. Redjati u pleh obložen papirom za pečenje. Premesiti ostatke testa, ponovo rastanjiti pa napraviti kolačiće dok imate materijala.
Zagrejati rernu na 180 stepeni i peći oko 15 - 20 minuta dok blago ne porumene. Ostaviti malo da se prohlade pa posipati šećerom u prahu.
Predivni mirisni kolačići, mogu da stoje par dana i svaki naredni dan su sve bolji. Prijatno!
Comments