top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

KOLAČIĆI SA JABUKAMA

Potrebno je:

2 jaja

150 gr šećera

150 ml mleka

150 ml ulja

2 vanilin šećera

600 gr brašna + malo za rad

1 prašak za pecivo


Za punjenje:

2 - 3 jabuke

3 kašike šećera

1 kašičica cimeta

1 kašika meda


Šećer u prahu za posipanje


Jabuke dobro oprati i očistiti pa narendati na krupno rende. Staviti šećer pa dinstati na laganoj temperaturi dok ne postanu mekane. Dodati cimet i med, promešati pa ostaviti da se ohladi.

U posudu za mućenje staviti jaja i šećer pa žicom umutiti da se istopi šećer. Dodati ulje pa malo izmešati. Dodati i mleko pa opet izmešati. Ubaciti vanilin šećer, promešati pa dodati polovinu brašna. Kašikom malo izmešati pa dodati prašak za pecivo i ostatak brašna. Lagano umesiti testo pa izručiti na radnu površinu posutu brašnom. Još malo premesiti i oblikovati testo.




Oklagijom rastanjiti testo na 2 - 3 mm debljine. Okruglom modlom ili čašom vaditi krugove. Na svaki krug staviti kašičicu pripremljenih jabuka pa blago preklopiti. Redjati u pleh obložen papirom za pečenje. Premesiti ostatke testa, ponovo rastanjiti pa napraviti kolačiće dok imate materijala.

Zagrejati rernu na 180 stepeni i peći oko 15 - 20 minuta dok blago ne porumene. Ostaviti malo da se prohlade pa posipati šećerom u prahu.



Predivni mirisni kolačići, mogu da stoje par dana i svaki naredni dan su sve bolji. Prijatno!





Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page