top of page

KREMASTA TORTA SA PIŠKOTAMA ZA 15 MINUTA

Veoma brzo i pez pečenja, sa dodatkom bele čokolade...


Potrebno je:

300 gr piškota

100 gr šećera

2 žumanca

Sok od 1 limuna

50 gr gustina

500 ml mleka + 200 ml za natapanje piškota

80 gr bele čokolade


Pripremiti piškote tako što će te svaku iseći na pola. Svaku polovinu blago potopiti u mleko i redjati u okrugao podešavajući kalup prečnika oko 24 cm.

Na dnu prvo staviti papir za pečenje pa redjati piškote.



Iscediti sok od limuna pa procediti kroz cediljku. Odvojiti žumanca od belanaca pa staviti u činiju za mućenje. U žumanca dodati šećer, procedjeni sok od limuna i žicom za mućenje malo izmešati i umutiti. Dodati gustin pa izmešati i na kraju dodati mleko. Dobro promešati da ne ostane grudvica pa presipati u šerpu. Staviti da se kuva na srednjoj temperaturi i uz neprekidno mešanje kuvati dok se ne zgusti kao puding. Skloniti sa šporeta pa ubaciti izlomljenu belu čokoladu. Sve dobro izmešati da se čokolada istopi. Dok je još vruće, sipati preko pripremljenih piškota u kalupu. Poravnati kremu i blago prodrmati kalup. Ostaviti u frižideru da se skroz ohladi bar na 2 - 3 sata.



Skloniti kalup i po želji, možete odozgo posipati i ukrasiti kokosom ili kao ja rendanom belom čokoladom... Prijatno!




Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page