U maloj posudi staviti kvasac, malo mlake vode, kasicicu secera i kasiku brasna, Promesati i ostaviti da nadodje. U posudi za mesenje staviti polovinu kolicine brasna, 3 jaja, so, ulje, nadosao kvasac, toplo mleko, toplu vodu i zamesiti testo. Dodavati brasno po potrebi da se umesi testo. Ne treba biti ni mnogo mekano a ni mnogo tvrdo. Testo je gotovo kad pocne da se odvaja od posude i kad mozete da oblikujete malu loptu.
Ostaviti testo oko 1 sat da nadodje. Pobrasniti radnu povrsinu i izruciti testo. Podeliti na 4 dela. Oklagijom razvuci dva dela. Na jednom delu narendati pola margarina pa staviti preko drugi deo. Staviti malo brasna pa zajedno razvuci oklagijom. Podeliti testo na trouglove onoliko koliko zelite da vam kiflice budu velike. Ja ih nekad pravim i podelim na 16, ponekad na 24 pa bude bas male. Po vasoj zelji. Staviti na svaku po kockicu sira i umotati kiflice. Ponoviti postupak i sa ostala dva dela. Ostaviti oko pola sata da nadodju.
Umutiti jaje, premazati sve kiflice, staviti susam i peci na 220`C oko 20 - 25 min. (zavisi od rerne) dok ne porumene. Probala sam i neke druge recepte za kroasane, ali se uvek ponovo vracam ovom receptu. Uzivajte i javite kako su vama ispali. Prijatno...
Comments