U dubljem tiganju zagrejati ulje pa dodati naseckani luk i papriku pa rendanu šargarepu. Dinstati na laganoj vatri dok luk ne postane mekan i staklast. Dodati meso i začine, promešati pa dinstati uz mešanje još par minuta. Na kraju dodati mleveni paradajz pa ostaviti na tihoj vatri da se krčka još 15 - 20 minuta.
Za bešamel u dubljoj šerpi otopiti maslac ili margarin pa postepeno dodavati brašno i mleko. Dobro mešati da nema grudvica. Malo posoliti pa kad se malo zgusti skloniti sa šporeta.
U podmazanoj običnoj tepsiji ili vatrostalnoj staviti red gotovog testa. Preko staviti fil sa mesom pa bešamel fil pa narendati sir. Ponoviti postupak dok imate sve sastojke. Na kraju završiti bešamelom i rendanim sirom.
Zagrejati rernu na 180 stepeni i peći oko 40 - 45 minuta. Ostaviti malo da se prohladi, iseći na kocke i poslužiti. Prijatno!
Comments