top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

LAZANJE NA MOJ NAČIN

Potrebno je:

1 kutija gotovog testa za lazanje ( 500 gr )

Za fil:

Oko 400 gr mešanog mlevenog mesa

400 ml mlevenog paradajza ( ili konzerva pelata )

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

1 sveža paprika

 So, biber, origano...

Malo ulja - oko 100 ml


Za bešamel:

50 gr putera ili margarina

50 gr brašna

500 - 600 ml mleka

Malo soli


Kao dodatak:

200 - 300 gr sira po ukusu


U dubljem tiganju zagrejati ulje pa dodati naseckani luk i papriku pa rendanu šargarepu. Dinstati na laganoj vatri dok luk ne postane mekan i staklast. Dodati meso i začine, promešati pa dinstati uz mešanje još par minuta. Na kraju dodati mleveni paradajz pa ostaviti na tihoj vatri da se krčka još 15 - 20 minuta.

Za bešamel u dubljoj šerpi otopiti maslac ili margarin pa postepeno dodavati brašno i mleko. Dobro mešati da nema grudvica. Malo posoliti pa kad se malo zgusti skloniti sa šporeta.

U podmazanoj običnoj tepsiji ili vatrostalnoj staviti red gotovog testa. Preko staviti fil sa mesom pa bešamel fil pa narendati sir. Ponoviti postupak dok imate sve sastojke. Na kraju završiti bešamelom i rendanim sirom.

Zagrejati rernu na 180 stepeni i peći oko 40 - 45 minuta. Ostaviti malo da se prohladi, iseći na kocke i poslužiti. Prijatno!




77 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page