Maslac i šećer umutiti mikserom. Dodati brašno i gustin, izmešati kašikom pa rukom dobro izjednačiti smesu. Biće mrvičaste strukture. Ostaviti u frižideru na 1 sat.
Zagrejati rernu na 180 stepeni.
U kalup staviti papir za pečenje pa isipati pripremljenu smesu. Poravnati i kašikom lagano pritisnuti da sve bude glatko. Staviti da se peče 10 - 15 minuta.
Za to vreme pripremiti nadev. Umutiti jaja i šećer, dodati vanilin šećer, mleko, limunov sok i rendanu koricu i na kraju brašno.
Izvaditi biskvit iz rerne, prohladiti par minuta pa isipati umućen nadev. Možda će vam se učiniti da je nadev malo redji, ne treba dodavati brašno, takav nadev i treba da bude.
Vratiti u rernu i peći još 20 - 25 minuta, dok se ne primeti korica na površini.
Ohladiti kolač na sobnoj temperaturi pa onda prebaciti u frižider na
2 - 3 sata da se dobro ohladi i stegne.
Po želji posipati šećerom u prahu i iseći na kocke. Prijatno!
Comments