top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

MEKANE KIFLICE SA JOGURTOM

Jednostavne za pripremu, vazdušaste, mogu ostati prazne ili ih puniti kulenom, čajnom, sirom, kremom, džemom...


Potrebno je:

1/2 kockice kvasca

500 gr brašna

300 ml jogurta

100 ml ulja

1 kašičica soli


U malu posudu izmrviti kvasac, dodati malo tople vode, kašičicu šećera i kašiku brašna pa izmešati i ostaviti par minuta da kvasac proradi i malo nadodje.

U posudu za mešenje staviti polovinu brašna i kašičicu soli. Jogurt izvaditi iz frižidera i ostaviti na sobnoj teperaturi oko 15 - ak minuta pa sipati u brašno. Dodati ulje i nadošao kvasac, promešati pa uz dodavanje preostalog brašna, rukom zamesiti meko testo. Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti oko 40 minuta da testo naraste.

Naraslo testo izručiti na radnu površinu posutu brašnom, malo premesiti pa podeliti testo na dva dela. Rastanjiti testo oklagijom, iseći trouglove, po želji puniti ( ja sam ovog puta punila seckanom čajnom ) ili ostaviti prazne pa umotati u kiflicu.




Redjati u pleh obložen papirom za pečenje. Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti oko 30 minuta da kiflice malo narastu.

Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći oko 25 minuta,  dok lepo ne porumene.



Dok su još tople premazati sa malo ulja, ostaviti da se prohlade pa poslužiti. Prijatno!




Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page