Savršene male tortice. Možete praviti manju ili veću količinu. Ako vam od izrade nekog slatkiša ostanu belanci pa ne znate šta će te sa njima, ( kao meni sada ) ovo je odličan predlog da ih iskoristite...
Potrebno je:
2 belanca
100 gr šećera u prahu
1 kašičica gustina
1 kašičica limunovog soka ili sirćeta
Naravno, količinu sastojaka možete u startu korigovati i povećati.
Za filovanje ili punjenje:
200 ml slatke pavlake ( ili šlaga u prahu )
150 gr smrznutih višanja
100 ml vode
3 kašike šećera
1 kašičica gustina
Malo seckane čokolade
Ili možete koristiti samo šlag i sveže voće po želji, poslastičarsku kremu sa žumancima, pudingom...izbor je na vama.
Belanca ostaviti 1 sat na sobnoj temperaturi. Prebaciti u posudu za mućenje i kratko mutiti na manjoj brzini. Izmešati šećer u prahu i gustin pa postepeno dodavati u belanca. Mutiti dok se šećer ne istopi. Sada povećati brzinu miksera i mutiti dok pena ne postane čvrsta. Na kraju dodati limunov sok i mutiti još 1 - 2 minuta.
Pripremiti tepsiju ili pleh, staviti papir za pečenje i uz pomoć šprica za ukrašavanje oblikovati mini pavlove. Od ove količine ja sam dobila 8 malo većih komada. Vi možete povećati sastojke i dobiti više komada.
Pripremljene pavlove staviti u rernu, uključiti šporet na 100 stepeni i sušiti 90 minuta bez otvaranja rerne. Kada prodje 90 minuta, isključiti rernu i ostaviti mini pavlove unutra sve dok se skroz ne ohlade bez otvaranja rerne.
Za punjenje umutiti slatku pavlaku ili šlag po uputstvu sa pakovanja.
Višnje, šećer i 100 ml vode promešati pa staviti da se kuva oko 10 - ak minuta. U malo vode razmutiti gustin pa sipati u višnje. Kuvati još 1 - 2 minuta da se malo zgusti pa ostaviti da se skroz ohladi.
Gotove mini pavlove naredjati na tacnu. Umućenim šlagom napuniti špric za ukrašavanje pa istiskati preko kolača malo u sredinu pa okolo jedan krug. U sredinu svakog kolača staviti par komada skuvanih višnji. Možete ostaviti tako ili ponoviti ponovo šlag i ukrasiti seckanom čokoladom i sa još par višnjica.
Ostaviti malo u frižideru ili možete odmah probati ovu neverovatnu poslasticu... Prijatno!
Comments