top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

MINI PAVLOVE

Savršene male tortice. Možete praviti manju ili veću količinu. Ako vam od izrade nekog slatkiša ostanu belanci pa ne znate šta će te sa njima, ( kao meni sada ) ovo je odličan predlog da ih iskoristite...


Potrebno je:

2 belanca

100 gr šećera u prahu

1 kašičica gustina

1 kašičica limunovog soka ili sirćeta

Naravno, količinu sastojaka možete u startu korigovati i povećati.


Za filovanje ili punjenje:

200 ml slatke pavlake ( ili šlaga u prahu )

150 gr smrznutih višanja

100 ml vode

3 kašike šećera

1 kašičica gustina

Malo seckane čokolade


Ili možete koristiti samo šlag i sveže voće po želji, poslastičarsku kremu sa žumancima, pudingom...izbor je na vama.


Belanca ostaviti 1 sat na sobnoj temperaturi. Prebaciti u posudu za mućenje i kratko mutiti na manjoj brzini. Izmešati šećer u prahu i gustin pa postepeno dodavati u belanca. Mutiti dok se šećer ne istopi. Sada povećati brzinu miksera i mutiti dok pena ne postane čvrsta. Na kraju dodati limunov sok i mutiti još 1 - 2 minuta.




Pripremiti tepsiju ili pleh, staviti papir za pečenje i uz pomoć šprica za ukrašavanje oblikovati mini pavlove. Od ove količine ja sam dobila 8 malo većih komada. Vi možete povećati sastojke i dobiti više komada.

Pripremljene pavlove staviti u rernu, uključiti šporet na 100 stepeni i sušiti 90 minuta bez otvaranja rerne. Kada prodje 90 minuta, isključiti rernu i ostaviti mini pavlove unutra sve dok se skroz ne ohlade bez otvaranja rerne.

Za punjenje umutiti slatku pavlaku ili šlag po uputstvu sa pakovanja.

Višnje, šećer i 100 ml vode promešati pa staviti da se kuva oko 10 - ak minuta. U malo vode razmutiti gustin pa sipati u višnje. Kuvati još 1 - 2 minuta da se malo zgusti pa ostaviti da se skroz ohladi.



Gotove mini pavlove naredjati na tacnu. Umućenim šlagom napuniti špric za ukrašavanje pa istiskati preko kolača malo u sredinu pa okolo jedan krug. U sredinu svakog kolača staviti par komada skuvanih višnji. Možete ostaviti tako ili ponoviti ponovo šlag i ukrasiti seckanom čokoladom i sa još par višnjica.




Ostaviti malo u frižideru ili možete odmah probati ovu neverovatnu poslasticu... Prijatno!




37 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page