top of page

MINI PAVLOVE

Writer: Tatijana ZivkovicTatijana Zivkovic

Savršene male tortice. Možete praviti manju ili veću količinu. Ako vam od izrade nekog slatkiša ostanu belanci pa ne znate šta će te sa njima, ( kao meni sada ) ovo je odličan predlog da ih iskoristite...


Potrebno je:

2 belanca

100 gr šećera u prahu

1 kašičica gustina

1 kašičica limunovog soka ili sirćeta

Naravno, količinu sastojaka možete u startu korigovati i povećati.


Za filovanje ili punjenje:

200 ml slatke pavlake ( ili šlaga u prahu )

150 gr smrznutih višanja

100 ml vode

3 kašike šećera

1 kašičica gustina

Malo seckane čokolade


Ili možete koristiti samo šlag i sveže voće po želji, poslastičarsku kremu sa žumancima, pudingom...izbor je na vama.


Belanca ostaviti 1 sat na sobnoj temperaturi. Prebaciti u posudu za mućenje i kratko mutiti na manjoj brzini. Izmešati šećer u prahu i gustin pa postepeno dodavati u belanca. Mutiti dok se šećer ne istopi. Sada povećati brzinu miksera i mutiti dok pena ne postane čvrsta. Na kraju dodati limunov sok i mutiti još 1 - 2 minuta.




Pripremiti tepsiju ili pleh, staviti papir za pečenje i uz pomoć šprica za ukrašavanje oblikovati mini pavlove. Od ove količine ja sam dobila 8 malo većih komada. Vi možete povećati sastojke i dobiti više komada.

Pripremljene pavlove staviti u rernu, uključiti šporet na 100 stepeni i sušiti 90 minuta bez otvaranja rerne. Kada prodje 90 minuta, isključiti rernu i ostaviti mini pavlove unutra sve dok se skroz ne ohlade bez otvaranja rerne.

Za punjenje umutiti slatku pavlaku ili šlag po uputstvu sa pakovanja.

Višnje, šećer i 100 ml vode promešati pa staviti da se kuva oko 10 - ak minuta. U malo vode razmutiti gustin pa sipati u višnje. Kuvati još 1 - 2 minuta da se malo zgusti pa ostaviti da se skroz ohladi.



Gotove mini pavlove naredjati na tacnu. Umućenim šlagom napuniti špric za ukrašavanje pa istiskati preko kolača malo u sredinu pa okolo jedan krug. U sredinu svakog kolača staviti par komada skuvanih višnji. Možete ostaviti tako ili ponoviti ponovo šlag i ukrasiti seckanom čokoladom i sa još par višnjica.




Ostaviti malo u frižideru ili možete odmah probati ovu neverovatnu poslasticu... Prijatno!




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page