Skuvati puding po uputstvu sa pakovanja pa ostaviti malo da se prohladi uz povremeno mešanje da se ne bi napravila korica.
Šljive dobro oprati, izvaditi koščice pa iseći na četvrtine ili polovine u zavisnosti koliko su velike.
U posudu staviti brašno, dodati naseckani maslac ili margarin, šećer i vanilin šećer pa rukom dobro izmešati i ujednačiti u mrvičastu smesu.
2/3 smese staviti u tepsiju veličine 20 x 30 pa ravnomerno utisnuti na dno.
Preko testa izručiti prohladjen puding pa poravnati. Naseckane šljive poredjati preko pudinga kožicom okrenutom nagore i posuti ih po malo cimetom.
Ostatak mrvičastog testa ( 1/3 ) posipati preko šljiva i lagano poravnati.
Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći oko 40 - 45 minuta zavisno od rerne. Potrebno je da blago porumeni.
Pečen kolač ostaviti da se ohladi, po želji možete posipati šećerom u prahu, iseći na kocke i poslužiti. Kremasti voćni kolač, predivnog ukusa i mirisa. Nestane i poslednja mrvica sa tanjira. Prijatno!
Comments