top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

MRVIČASTI KOLAČ SA ŠLJIVAMA

Potrebno je:

600 - 700 gr šljiva

1 puding od vanile

500 ml mleka

3 kašike šećera


Za testo:

300 gr brašna

180 gr maslaca ili margarina

150 gr šećera

1 vanilin šećer

Cimet


Skuvati puding po uputstvu sa pakovanja pa ostaviti malo da se prohladi uz povremeno mešanje da se ne bi napravila korica.

Šljive dobro oprati, izvaditi koščice pa iseći na četvrtine ili polovine u zavisnosti koliko su velike.

U posudu staviti brašno, dodati naseckani maslac ili margarin, šećer i vanilin šećer pa rukom dobro izmešati i ujednačiti u mrvičastu smesu.

2/3 smese staviti u tepsiju veličine 20 x 30 pa ravnomerno utisnuti na dno.

Preko testa izručiti prohladjen puding pa poravnati. Naseckane šljive poredjati preko pudinga kožicom okrenutom nagore i posuti ih po malo cimetom.



Ostatak mrvičastog testa ( 1/3 ) posipati preko šljiva i lagano poravnati.



Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći oko 40 - 45 minuta zavisno od rerne. Potrebno je da blago porumeni.



Pečen kolač ostaviti da se ohladi, po želji možete posipati šećerom u prahu, iseći na kocke i poslužiti. Kremasti voćni kolač, predivnog ukusa i mirisa. Nestane i poslednja mrvica sa tanjira. Prijatno!






Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page