top of page

NAJBOLJI SLANI MAFINI SA SPANAĆEM I SIROM

Writer's picture: Tatijana ZivkovicTatijana Zivkovic

Savršeni mafini, mekani, podjednako ukusni i topli i hladni. Za doručak, užinu, večeru...za sve prilike. Probajte i uživajte...


Potrebno je:

150 - 200 gr spanaća

3 jaja

1 kašičica soli

250 ml jogurta

250 ml mleka

100 ml ulja

300 gr brašna

1 prašak za pecivo

200 gr izmrvljenog sira


Spanać očistiti od drškica pa preliti vrelom vodom. Ostaviti par minuta pa ocediti i naseckati. Možete koristiti i smrznut spanać po želji.

Pleh za mafine podmazati i posuti brašnom. Ako želite, umesto podmazivanja staviti korpice.

U posudu staviti jaja, malo umutiti pa dodati jogurt, mleko i ulje pa promešati.

Posebno izmešati brašno, prašak za pecivo i so pa postepeno dodavati u umućenu smesu sa jajima. Ocedjen i naseckan spanać dodati u smesu pa isto tako i izmrvljen sir. Lagano promešati smesu. U zavisnosti od veličine jaja i vrste brašna, ako vam se učini da je smesa malo redja, dodati 1 - 2 kašike brašna pa izmešati.


Zagrejati rernu na 200 stepeni. Napuniti kalup za mafine i ostaviti 1 cm praznog prostora do ivice. Peći oko 25 minuta ali obratiti pažnju, svaka rerna je drugačija. Kad dobiju svetlo braon boju, trebalo bi da su pečeni.


Izvaditi kalup iz rerne, ostaviti 10 - 15 minuta da se prohlade pa lagano izvaditi iz kalupa. Prijatno!




Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page