Savršeni mafini, mekani, podjednako ukusni i topli i hladni. Za doručak, užinu, večeru...za sve prilike. Probajte i uživajte...
Potrebno je:
150 - 200 gr spanaća
3 jaja
1 kašičica soli
250 ml jogurta
250 ml mleka
100 ml ulja
300 gr brašna
1 prašak za pecivo
200 gr izmrvljenog sira

Spanać očistiti od drškica pa preliti vrelom vodom. Ostaviti par minuta pa ocediti i naseckati. Možete koristiti i smrznut spanać po želji.
Pleh za mafine podmazati i posuti brašnom. Ako želite, umesto podmazivanja staviti korpice.
U posudu staviti jaja, malo umutiti pa dodati jogurt, mleko i ulje pa promešati.
Posebno izmešati brašno, prašak za pecivo i so pa postepeno dodavati u umućenu smesu sa jajima. Ocedjen i naseckan spanać dodati u smesu pa isto tako i izmrvljen sir. Lagano promešati smesu. U zavisnosti od veličine jaja i vrste brašna, ako vam se učini da je smesa malo redja, dodati 1 - 2 kašike brašna pa izmešati.

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Napuniti kalup za mafine i ostaviti 1 cm praznog prostora do ivice. Peći oko 25 minuta ali obratiti pažnju, svaka rerna je drugačija. Kad dobiju svetlo braon boju, trebalo bi da su pečeni.

Comentarios