top of page

OBLANDA SA PLAZMA KEKSOM I ČOKOLADOM

Writer: Tatijana ZivkovicTatijana Zivkovic

Brza i jednostavna priprema. Može se praviti u posnoj ili mrsnoj varijanti pa izaberite sami. Ja ovog puta pravim posnu oblandu...


Potrebno je:

1 pakovanje oblandi

300 ml vode ( mleka )

250 gr šećera

250 gr posnog margarina ( maslaca )

200 gr čokolade za kuvanje

300 gr mlevene posne plazme ( ili nekog drugog keksa )


U šerpu sipati 300 ml vode i 250 gr šećera pa staviti na šporet. Kad zakuva dodati posan margarin i čokoladu pa istopiti na srednjoj temperaturi. Kuvati 10 - ak minuta. Skloniti sa šporeta pa dodati mlevenu posnu plazmu. Sve dobro izmešati pa ostaviti da se prohladi oko 15 minuta. Možda će vam se učiniti da je smesa retka ali prilikom hladjenja smesa će se malo zgusnuti.




Na tacnu ili na pleh od šporeta staviti jedan list oblande sa kockicama na gore pa dodati 3 - 4 kašike čokoladne smese. Ravnomerno rasporediti i premazati pa staviti drugi list oblande i tako dok imate materijala. Zadnju oblandu blago pritisnuti, staviti providnu foliju pa pritisnuti nekim plehom, većom tacnom... i ostaviti da se ohladi i stegne na par sati (bar 3 - 4 sata).

Iseći oblandu na kocke, štanglice...po želji. Prijatno!






Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page