top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

OSLIĆ IZ RERNE - HRSKAV SPOLJA, SOČAN IZNUTRA

Potrebno je:

1 kg smrznutog oslića

1,5 kašičica soli

Oko 120 ml ulja

1 kašičica mešavine začina (vegete)

1 kašika mlevene začinske paprike

100 gr brašna


Pripremljenu ribu odlediti i dobro oprati. Ostaviti na ubrusu da se ocedi i prosuši pa iseći na komade. Očistiti svaki komad od peraja i iznutrica.

U činiju staviti brašno, so, začine pa promešati.

U tepsiju ili pleh sipati ulje, po želji možete staviti i papir za pečenje.



Uvaljati svaki komad ribe u mešavinu brašna i začina pa redjati u pleh. Na kraju, ribu samo malo poprskati uljem pa staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 45 - 50 minuta zavisno od rerne. Prvo 20 - 25 minuta sa jedne strane, izvaditi pleh iz rerne, okrenuti svaki komad ribe pa vratiti u rernu da se zapeče i sa druge strane.

Jednostavan način pripreme, bez prženja u dubokom ulju i stajanja pored šporeta. Veoma ukusna riba, probajte... uz omiljenu salatu. Prijatno!




9 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page