top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

PALAČINKE - PREUKUSNE, MEKANE...

Jednostavan recept, uspeva i početnicima i baš su savršene!

Filovati po želji. Ja sam poželela ukus karamele pa ako želite, probajte i vi...


Potrebno je:

3 jaja

2 kašike šećera

1 vanilin šećer

3 kašike ulja

Prstohvat soli

1 šolja mleka ( oko 300 ml )

1 šolja tople vode

1 šolja brašna


Moj izbor za filovanje:

1 kesica šlag kreme ( 60 gr )

Mleveni orasi


Važno je napomenuti da bi bilo dobro da vam jaja i mleko budu malo na sobnoj temperaturi pa onda mutiti. Voda topla... Tako će palačinke biti mekane i savršene.

Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer, dodati so, mleko i postepeno brašno. Sve dobro izmešati da nema grudvica. Dodati toplu vodu i na kraju ulje. Sve dobro izmešati.

Podmazati, zagrejati tiganj i peći palačinke na srednje jakoj temperaturi ( ako je ringla  od 1 - 6, peći na 4, zavisno od šporeta ).

Ovo je mera za otprilike 10 - 11 palačinki, pa ako želite možete duplirati sastojke za više.

Filovati po svom ukusu - džem, nutela, voće, keks, orasi, šlag...






167 views0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page