3 kašike ulja1 vanilin šećer200 ml mleka200 ml kisele vodePrstohvat soli
Za filovanje:
1 puding od vanile
400 ml mleka
5 kašike šećera
200 gr nuteleČokoladni preliv
Malo drobljene plazme
Umutiti jaja i vanilin šećer. Dodati mleko, ulje i prstohvat soli. Po malo dodavati brašna uz neprekidno mućenje. Sve lepo umutiti da nema grudvica. Dodati i kiselu vodu i kutlačom sve izmešati. Ostaviti oko 30 minuta da odstoji pre prženja palačinki.
Razmutiti puding u 150 ml mleka. Ostatak mleka staviti da provri. Skloniti na stranu, sipati razmućen puding, promešati pa vratiti na ringlu i uz mešanje kuvati dok se ne zgusti. Dok je još puding topao filovati palačinke.
Na 1/4 palačinke staviti puding, na 2/4 namazati nutelu. Preklopiti palačinku na pola, pa onda još jednom na pola da bi ste dobili četvrtinu ( kao trougao ).
Filovanu palačinku staviti na tacnu, preliti malo pudingom i čokoladnim prelivom. Izmrviti malo plazme i posipati preko preliva. Isto tako filovati i ostale palačinke. Prijatno !
Comments