top of page

PANJ TORTA SA ČOKOLADOM I ORASIMA

Preukusna torta a baš jednostavna za pripremu...


Potrebno je:

Za biskvit:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1/2 kašičice praška za pecivo


Za kremu:

800 ml mleka

8 kašika šećera

8 kašika brašna

1 vanilin šećer

250 gr margarina

100 gr šećera u prahu

150 gr mlevenih oraha

150 gr crne čokolade


Prvo pripremiti kremu. U manju posudu sipati oko 300 ml mleka, dodati brašno i dobro izmešati da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da se kuva. Dodati šećer i vanilin šećer pa kad mleko zakuva, skloniti sa šporeta. Sipati razmućeno brašno pa vratiti na šporet. Kuvati kremu dok se ne zgusti uz neprekidno mešanje. Prebaciti u drugu posudu, prekriti providnom folijom pa ostaviti da se skroz ohladi.

Za biskvit odvojiti belanca od žumanaca. Prvo umutiti belanca, dodati šećer, još malo mutiti pa dodavati jedno po jedno žumance. Mutiti dok smesa ne postane vazdušasta i penasta. Dodati brašno i malo praška za pecivo pa sve dobro izmešati. U pleh staviti papir za pečenje pa isipati umućenu smesu. Staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta.

Pečenu koricu biskvita izvaditi iz pleha, skloniti papir za pečenje pa ostaviti da se ohladi.



Biskvit iseći na trake širine 7 ili 8 cm. Od širine traka vam zavisi visina torte pa odlučite sami...

U posudu za mućenje staviti margarin sobne temperature i šećer u prahu pa umutiti. Postepeno dodavati hladnu kremu kašiku po kašiku i dobro umutiti.  Dodati otopljenu čokoladu, malo umutiti, dodati i mlevene orahe pa sve zajedno dobro umutiti i ujednačiti fil.

Preko isečenog biskvita staviti fil ( ostaviti par kašika za premaz na kraju i ukrašavanje po želji ), ravnomerno rasporediti i poravnati.


Isečenu jednu traku lagano umotati bez pritiska pa staviti na tacnu. Svaku sledeću traku lagano prebaciti i umotati u krug u nastavku.


Na kraju, ostatkom fila premazati i ukrasiti sa strane, možete i na vrhu torte ako želite. Ostaviti u frižideru na par sati, najbolje preko noći. Prijatno!




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page