Tatijana ZivkovicFeb 13, 20231 min readPASTA SA PILETINOM I POVRĆEMUpdated: Aug 10, 2023Rated 0 out of 5 stars.No ratings yetKada nemate mnogo vremena za kuvanje, ovo je dobra preporuka za brz, jednostavan i ukusan obrok. Gotovo za pola sata!Potrebno je:300 gr pilećeg belog mesa1 manji praziluk1 sveža crvena paprika1 paradajzOko 300 gr taljatele ( ili testenina po izboru )2 - 3 kašike ulja So, mešavina začina ( vegete ), biber i peršun po ukusuNaseckati meso na kockice. U tiganju sipati ulje, zagrejati na srednjoj temperaturi pa staviti meso da se prži oko 10 minuta. Promešati da lagano porumeni sa svih strana. Naseckati praziluk i papriku pa dodati u meso. Dinstati 10 - ak minuta uz povremeno mešanje. Na kraju dodati naseckani paradajz. Promešati, dodati začine po ukusu i dinstati još 10 minuta dok ne ispari sok iz paradajza. U tih zadnjih 10 - ak minuta staviti posebno u šerpu vodu, pa kad proključa ubaciti testeninu da se kuva. I obrok je gotov za 30 minuta. Ručak ili večera, izbor je vaš!Količinu mesa i povrća možete prilagoditi svojim potrebama. Prijatno!
Kada nemate mnogo vremena za kuvanje, ovo je dobra preporuka za brz, jednostavan i ukusan obrok. Gotovo za pola sata!Potrebno je:300 gr pilećeg belog mesa1 manji praziluk1 sveža crvena paprika1 paradajzOko 300 gr taljatele ( ili testenina po izboru )2 - 3 kašike ulja So, mešavina začina ( vegete ), biber i peršun po ukusuNaseckati meso na kockice. U tiganju sipati ulje, zagrejati na srednjoj temperaturi pa staviti meso da se prži oko 10 minuta. Promešati da lagano porumeni sa svih strana. Naseckati praziluk i papriku pa dodati u meso. Dinstati 10 - ak minuta uz povremeno mešanje. Na kraju dodati naseckani paradajz. Promešati, dodati začine po ukusu i dinstati još 10 minuta dok ne ispari sok iz paradajza. U tih zadnjih 10 - ak minuta staviti posebno u šerpu vodu, pa kad proključa ubaciti testeninu da se kuva. I obrok je gotov za 30 minuta. Ručak ili večera, izbor je vaš!Količinu mesa i povrća možete prilagoditi svojim potrebama. Prijatno!
Comments