top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

PILETINA SA PAVLAKOM

Potrebno je:

1 pileće belo meso 200 ml pavlake za kuvanje

50 ml ulja

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

1 sveža paprika

Čen belog luka

1 lovorov list

Po ukusu: so, mešavina začina, biber, origano i peršun


Crni luk, šargarepu i papriku naseckati na kockice. U šerpu sipati ulje, malo zagrejati pa dodati naseckano povrće. Malo posoliti i na tihoj vatri dinstati uz povremeno mešanje dok povrće ne omekša.

Meso naseckati na kocke.

Kad povrće dobije zlatno žutu boju, dodati naseckano meso, malo soli i lovorov list. Izmešati i poklopiti. Dinstati na tihoj vatri dok meso ne omekša. Povremeno otklopiti, promešati i ako je tečnost isparila, doliti malo vode.

Probati meso i kad je ukuvano i mekano, doliti pavlaku i začine po ukusu i sve izmešati. Kad pavlaka prokuva, dodati malo peršuna i jelo je gotovo.

Po želji možete skuvati neku vrstu testenina i izmešati sa piletinom...

Za pripremu ovog jela potrebno je oko 30 - 35 minuta.

Prijatno!




2,735 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page