top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

POSNA PITA SA PRAZILUKOM, PIRINČEM I ŠAMPINJONIMA

Potrebno je:

500 gr tankih kora za pitu

500 gr praziluka

200 gr svežih šampinjona

150 gr pirinča

2 kašičice mešavine začina ( vegete )

Po ukusu biber

100 ml ulja

100 ml gazirane mineralne vode


Pirinač dobro oprati u toploj vodi. Preliti sa 2 čaše vruće vode i staviti da se kuva na tihoj vatri 10 - 15 minuta. Malo posoliti. Isključiti ringlu i ostaviti poklopljeno još nekoliko minuta. 

U manjoj šerpici sipati ulje i mineralnu vodu pa malo zagrejati.

Naseckati praziluk i ispržiti na malo ulja. Dodati naseckane šampinjone, mešavinu začina i biber. Dinstati na tihoj vatri uz povremeno mešanje dok tečnost ne ispari. Na kraju dodati skuvani pirinač, sve dobro izmešati i ostaviti da se prohladi.

U pakovanju kora obično bude oko 20 kora. Podeliti na 4 dela po 5 kora.



Staviti prvu koru, premazati uljem i vodom pa staviti ostale kore jednu na drugu sa premazivanjem izmedju. Na petu koru staviti 1/4 fila, rasporediti pa saviti u rolat. Redjati u pleh obložen papirom za pečenje. Ponoviti postupak pa napraviti i preostale rolate. Premazati uljem i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 - 35 minuta. Ostaviti pečenu pitu da se prohladi, iseći po želji i poslužiti. Prijatno!




Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page