Za početak, u malo mlake vode izdrobiti kvasac, dodati kašičicu šećera i kašiku brašna, promešati i ostaviti par minuta.
U posudu za mešenje staviti polovinu brašna, dodati jaje, ulje, mleko, vodu, so i kašikom dobro izmešati. Uz postepeno dodavanje preostalog brašna, rukom umesiti meko testo. Ostaviti pripremljeno testo samo toliko koliko je potrebno da pripremite fil za punjenje.
Za fil umutiti maslac ili margarin sobne temperature, možete to uraditi i viljuškom. dodati jaja i sir i posoliti po ukusu. Sve dobro izmešati.
Izručiti testo na radnu površinu posutu brašnom. Podeliti testo na dva jednaka dela. Jedan deo rastanjiti oklagijom u pravougaonik pa premazati polovinom pripremljenog fila. Urolati testo pa iseći na 12 delova.
Pripremiti kalup za mafine pa poredjati isečeno testo. Isto tako uraditi i sa drugim delom testa. Ako želite, možete redjati isečene krugove i u pleh na papiru za pečenje, samo ostaviti malo prostora izmedju svakog kruga.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći dok lepo ne porumene.
Ja sam ih ovog puta pekla u kalupu za mafine a vi kako god želite. Fenomenalni su u svakom obliku. Probajte i uživajte... Prijatno!
תגובות