top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

RESTOVAN KROMPIR

Updated: May 16, 2022

Potrebno je: 1 kg krompira

1 glavica crnog luka

5 kašika ulja

1 kašika mlevene začinske paprike

1/2 kašičice soli 1/2 bibera Po ukusu mešavina biljnog začina ( vegete )


Oljuštiti krompir, preseći na pola i staviti da se kuva. Kada je skuvan, ocediti vodu i naseckati na kocke. Luk iseći na rebarca i propržiti na ulju dok malo ne požuti i ne omekša. Zatim umešati začinsku papriku pa dinstati još minut. Dodati kuvan i naseckan krompir, promešati pa posoliti i pobiberiti. Po želji dodati i biljnog začina. Mešati dok krompir ne upije sve sastojke.

Ovako spremljen krompir je odličan kao prilog uz meso ili ribu.Prijatno!


438 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page