top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

RESTOVAN KROMPIR

Updated: May 16, 2022

Potrebno je: 1 kg krompira

1 glavica crnog luka

5 kašika ulja

1 kašika mlevene začinske paprike

1/2 kašičice soli 1/2 bibera Po ukusu mešavina biljnog začina ( vegete )


Oljuštiti krompir, preseći na pola i staviti da se kuva. Kada je skuvan, ocediti vodu i naseckati na kocke. Luk iseći na rebarca i propržiti na ulju dok malo ne požuti i ne omekša. Zatim umešati začinsku papriku pa dinstati još minut. Dodati kuvan i naseckan krompir, promešati pa posoliti i pobiberiti. Po želji dodati i biljnog začina. Mešati dok krompir ne upije sve sastojke.

Ovako spremljen krompir je odličan kao prilog uz meso ili ribu.Prijatno!


435 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page