top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

ROZEN TORTA SA MALINAMA

Potrebno je:

1 pakovanje rozen korica

1 l mleka

3 pudinga od vanile

10 kašika šećera

250 gr margarina

100 gr šećera u prahu


Voćni fil:

300 - 400 gr malina

3 kašike šećera

100 ml vode

1 puding od malina


Kao dodatak: 50 gr bele čokolade


U 200 ml mleka razmutiti puding od vanile i 10 kašike šećera a 800 ml mleka staviti da se kuva. Kad mleko zakuva, skloniti sa šporeta, sipati razmućen puding, vratiti na šporet i kuvati dok se ne zgusti uz neprekidno mešanje.

Ostaviti da se skroz ohladi.

U šerpu staviti maline i 3 kašike šećera pa staviti da se kuva na srednjoj temperaturi 5 - 10 minuta. U 100 ml vode razmutiti puding od malina pa sipati u prokuvane maline. Kuvati par minuta da se smesa zgusti pa ostaviti da se prohladi.

Umutiti margarin i šećer u prahu. Postepeno dodavati hladan puding od vanile i ujednačiti kremu.

Filovati: 

Korica + vanila krem

Korica + vanila krem

Korica + malina krem

Korica + vanila krem

Korica + malina krem

I tako naizmenično dok imate materijala. Na kraju premazati celu tortu kremom od vanile i narendati belu čokoladu.

Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i stegne, najbolje preko noći pa iseći na kocke ili štanglice... Prijatno!





1,275 views0 comments

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page