top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

RUŽICE OD JABUKA I LISNATOG TESTA

Prelepe ruže, ukusne, primamljivog mirisa i tako jednostavne za pripremu...


Potrebno je:

1 pakovanje lisnatog testa

3 - 4 jabuke ( najbolje crvene )

Limunov sok od 1/2 limuna

4 - 5 kašika marmelade

Šećer u prahu za posipanje

Cimet i smedji šećer po ukusu


Jabuke dobro oprati i očistiti ( ostaviti koru, nikako ne ljuštiti ). U posudu sipati vodu i limunov sok. Spremljene jabuke naseckati na tanke kriške i staviti u vodu. Potrebno je da vode bude dovoljno da prekrije naseckane jabuke. Staviti u mikrotalasnu na 3 - 4 minuta ili na šporetu na manjoj temperaturi 5 - 10 minuta. Nije potrebno da se skuvaju, nego da samo malo kriške postanu savitljivije. Procediti ih kroz cediljku i ostaviti da se prohlade.

Na radnu površinu posipati malo brašna i staviti polovinu lisnatog testa ( ako želite napraviti domaće lisnato testo, recept možete pogledati ovde ). Razvući tanko deo testa u pravougaonik i zavisno od veličine testa iseći trake širine 5 - 6 cm i dužine oko 35 cm. Trake premazati marmeladom ( ako je čvrsta možete dodati 2 kašike vode pa izmešati i onda premazati testo ).



Pripremljene jabuke redjati na ivicu trake preklapajući po malo kriške i ostaviti vrhove iznad ivice testa. Donju polovinu testa lagano preklopiti preko jabuka i umotati zajedno sa jabukama u rolnicu i tako dobiti ružicu.

Kalup za mafine malo podmazati i posuti brašnom. Redjati pripremljene ružice. Ponoviti postupak i sa ostatkom lisnatog testa. Kada su ružice napravljene i naredjane u kalup, po ukusu posipati po malo cimetom i smedjim šećerom.



Kalup staviti u zagrejanoj rerni na 180 stepeni i peći oko 45 - 50 minuta zavisno od rerne.



Pečene ruže ostaviti da se prohlade, izvaditi iz kalupa i ostaviti da se skroz ohlade. Po ukusu posipati šećerom u prahu. Prijatno!





Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page