500 gr tankih kora 500 gr sira 200 ml kiselog mleka 200 ml jogurta3 jaja 100 - 120 ml ulja za posipanje korasoli po ukusu, susam...
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Izmešati sastojke, odvojiti kore...za jedan rolat potrebno je 6 kora. U mom pakovanju bilo je 18 kora tako da će ispasti 3 rolata.
U maloj činiji odvojiti 4 - 6 kašika fila za premazivanje ružica pre pečenja.
Na radnoj površini staviti jednu koru, poprskati uljem pa staviti drugu koru. Na drugu koru staviti 3 - 4 kašike fila, ravnomerno razmazati pa staviti treću koru. Poprskati uljem pa staviti četvrtu koru. Ponovo razmazati fil pa staviti petu koru. Poprskati uljem pa na kraju staviti šestu koru i premazati filom. Ukratko...na svaku drugu koru ide fil. Urolati namazane kore i ostaviti na stranu. Ponoviti postupak i sa ostalim korama.
Kada su rolati gotovi, oštrim nožem iseći ružice debljine dva centimetara ( ako želite, možete rolate zamrznuti na 1 sat pa onda lakše seći ružice ). Redjati ružice u pleh ( možete staviti papir za pečenje ali može i bez papira ). Posipati po malo svaku ružicu ostavljenim filom i susamom, peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
Ako želite, možete neki rolat ostaviti u zamrzivaču za neki drugi put.
Razmrznuti na pola sata, iseći na komade i peći kada vam zatreba... Prijatno!
Comments