Fenomenalno hladno predjelo, ukusno i jednostavno za pripremu. Preporuka za sva vaša slavlja...
Potrebno je:
400 gr slanog keksa
400 gr tanko sečene pica šunke
600 ml kisele pavlake
200 gr majoneza
50 gr susama
U posudu staviti pavlaku i majonez pa izmešati. Na poslužavniku ili nekoj većoj tacni poredjati keks. Premazati pavlakom i majonezom pa naredjati šunku. Još jednom premazati preko šunke pa naredjati drugi red keksa.
Tako redjati dok se ne utroše svi pripremljeni sastojci.
Susam ispržiti u suvom tiganju na manjoj temperaturi dok blago ne porumeni uz neprekidno mešanje. Malo prohladiti pa odozgo posuti tortu.
Ako ne volite susam, možete tortu posuti rendanim kačkavaljem.
Preporuka je da tortu ostavite preko noći u frižideru pa servirati i poslužiti sutradan. Prijatno!
Comments