Galete su uvek dobrodošle. Slane ili slatke...Za doručak, večeru ili uz dobar film...
Potrebno je:
3 jaja
400 gr brašna
1 prašak za pecivo
200 ml mleka
2 ravne kašičice soli ( po ukusu )
200 ml ulja
100 gr seckanog kulena
100 - 150 gr sira
Umutiti jaja. Dodati mleko, ulje, so, brašno i prašak za pecivo. Mutiti dok se ne dobije glatko testo. Po želji možete mutiti žicom za mućenje ili mikserom. Na kraju dodati naseckani kulen i usitnjen sir. Dobro izmešati.
Zagrejati aparat za galete i malo podmazati. Na sredini aparata stavljati pripremljenu smesu po dve kašike. Smesa je malo gušća pa možete koristiti dve kašike da bi lakše prebacili smesu. Poklopiti aparat i peći...
Galete su odlične i tople i hladne. Ako će te ih poslužiti hladne, čuvajte ih u zatvorenoj posudi do konzumiranja. Prijatno!
Comments