U posudu staviti 300 gr belog brašna, 200 gr kukuruznog brašna i so. Izmešati i napraviti udubljenje u sredini. Sipati polovinu mlakog mleka, izmrviti kvasac i kašičicu šećera, izmešati i ostaviti da malo kvasac nabubri ( 5 - 7 min. ), Zatim dodati ostatak mleka, ulje, jogurt, jaje i uz dodavanje preostalog belog brašna umesiti testo. Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti oko 30 minuta da naraste.
Premesiti testo pa podeliti na dva dela. Napraviti kiflice koje će te filovati po svojoj želji.
Ja sam ovog puta u polovinu stavila malo ajvara i salame a od druge polovine pravila prazne kifle. Lepe su i jedne i druge. Redjati u podmazanom plehu ili tepsiji. Na svaku kiflicu staviti po kockicu margarina i ostaviti 15 minuta da narastu. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 25 minuta, dok ne porumene. Prijatno!
Kommentare