U posudu sa malo toplog mleka izmrviti kvasac, dodati kašičicu šećera i ostaviti da nadodje.
U veću činiju staviti jaja i šećer, malo umutiti. Dodati toplo mleko, ulje, prašak za pecivo, nadošao kvasac i polovinu brašna. Izmešati polako i sjedinite sve sastojke. Dodajete brašno sve dok testo ne počne da se odvaja od posude i oblikujete u mekanu loptu.
Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste oko 45 min.
Na radnu površinu posuti malo brašna i izručiti testo. Podeliti na 3 dela. Svaki deo razvući oklagijom debljine 5 mm. Iseći trouglove ( ja sam od jednog dela pravila 16 kiflica ), staviti po malo dzema i umotati kiflicu. Redjati u pleh i ostaviti da narastu oko 30 min. Peći na 220 stepeni dok ne porumene, oko 25 min. Kad se malo prohlade, mozete ih posuti prah šećerom a i ne morate. Super su i bez. Prijatno !
Comments