top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

SLATKE KORPICE PUNJENE NA DVA NAČINA

Veoma ukusne i dekorativne korpice za sve prilike...


Potrebno je:

200 gr masti ili maslaca

2 vanilin šećera

120 gr šećera

2 jaja

1/2 praška za pecivo

500 gr brašna


Za punjenje:


1. Karamel

   100 gr mlečne čokolade ili za kuvanje

    2 kašike ulja


2. Džem po ukusu oko 150 gr

    100 gr šlaga u prahu


U posudu za mućenje staviti mast ili maslac, dodati vanilin šećer i 120 gr šećera pa sve dobro mutiti dok se ne dobije fina penasta masa. Zatim dodati 2 cela jaja pa opet dobro umutiti. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo pa sve dobro izmešati i umesiti testo. Potrebno je da testo bude makano ali ne lepljivo za ruke. Staviti na radnu površinu posutu brašnom pa rastanjiti oklagijom na 2 - 3 mm debljine. Čašom ili modlicom vaditi krugove. Kalup za mini mafine okrenuti naopako pa redjati krugove testa na kalup, blago pritiskajući testo na ivice. Ako želite, možete koristiti metalne korpice pa oblikovati testo.



Staviti da se peku na 180 stepeni oko 10 - 15 minuta. Pečene korpice ostaviti par minuta da se prohlade pa skinuti sa kalupa. Ponoviti postupak dok imate materijala.

Za punjenje sam koristila domaći karamel, recept možete pogledati OVDE. Vi ako želite možete sami napraviti ili kupiti gotov u bilo kom marketu. Preko karamela staviti otopljenu čokoladu sa malo ulja.





Za drugo punjenje možete koristiti džem po ukusu pa preko staviti umućen šlag po uputstvu sa pakovanja.




Ukrasiti korpice po želji, ostaviti da se malo prohlade pa poslužiti. Prijatno!






Recent Posts

See All

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page