Pleh za pečenje malo podmazati margarinom pa sipati kokos i ravnomerno rasporediti ( moj pleh je 36x42 ).
U činiju staviti brašno, šećer, vanilin šećer i kakao pa doliti malo mleka. Sve dobro izmešati. Ostalo mleko staviti da se kuva. Skloniti vrelo mleko na stranu pa sipati smesu sa kakaom uz neprekidno mešanje. Vratiti na ringlu i kuvati jos nekoliko minuta. Skloniti na stranu pa dodati margarin i mešati dok se ne istopi.
Vrelu smesu preliti preko kokosa, rasporediti i poravnati. Ostaviti da se dobro ohladi.
Umutiti šlag po uputstvu sa kesice i staviti ravnomerno preko ohladjenog fila.
Po dužoj sredini pleha iseći smesu. Onda po poprečnoj iseći željenu širinu kolača.
Svaki deo urolati do sredine. Možete još malo posuti kokosa preko kolača i redjati na tacnu.
Možete ih konzumirati odmah ili ih malo rashladiti. Neodoljivi su... Prijatno!
ความคิดเห็น