top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

SULTANOVA SARMA

Updated: Feb 2, 2022

Potrebno je:

100 gr kokosovog brašna

1 l mleka

6 kašika brašna

8 kašike šećera

3 kašike kakaa

1 vanilin šećer

50 gr margarina

1 kesica šlaga

130 gr hladnog mleka

malo margarina za podmazivanje pleha


Pleh za pečenje malo podmazati margarinom pa sipati kokos i ravnomerno rasporediti ( moj pleh je 36x42 ).

U činiju staviti brašno, šećer, vanilin šećer i kakao pa doliti malo mleka. Sve dobro izmešati. Ostalo mleko staviti da se kuva. Skloniti vrelo mleko na stranu pa sipati smesu sa kakaom uz neprekidno mešanje. Vratiti na ringlu i kuvati jos nekoliko minuta. Skloniti na stranu pa dodati margarin i mešati dok se ne istopi.

Vrelu smesu preliti preko kokosa, rasporediti i poravnati. Ostaviti da se dobro ohladi.

Umutiti šlag po uputstvu sa kesice i staviti ravnomerno preko ohladjenog fila.

Po dužoj sredini pleha iseći smesu. Onda po poprečnoj iseći željenu širinu kolača.

Svaki deo urolati do sredine. Možete još malo posuti kokosa preko kolača i redjati na tacnu.

Možete ih konzumirati odmah ili ih malo rashladiti. Neodoljivi su... Prijatno!


814 views0 comments

ความคิดเห็น

ได้รับ 0 เต็ม 5 ดาว
ยังไม่มีการให้คะแนน

ให้คะแนน
bottom of page