Malo maslaca za podmazivanje pleha vel. oko 32 x 35
Premazati pleh maslacem i posipati ravnomerno mlevenom plazmom.
U 200 ml mleka razmutiti gustin, kakao i šećer. Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad proključa, skloniti na stranu i sipati pripremljenu smesu. Vratiti na ringlu i ukuvati uz neprekidno mešanje dok se ne zgusti. Na kraju dodati čokoladu i maslac, skoniti sa šporeta i mešati dok se sve dobro ne istopi i izjednači.
Još toplo ravnomerno sipati preko plazme u plehu. Malo poravnati i ostaviti da se skroz ohladi.
Umutiti slatku pavlaku pa staviti preko čokoladne smese u plehu. Poravnati pa iseći vodoravno i uspravno po sredini.
Svaku kocku iseći još na dva mesta da bi dobili 12 delova (4 x 3).
Lagano urolati svaki deo, malo još uvaljati u plazmu pa staviti na tanjir ili redjati na neku veću tacnu. Ostaviti da se još malo ohladi ako imate strpljenja i uživatu u ovoj fenomenalnoj poslastici. Prijatno!
Comentarios