3 obična pakovanja piškota ( ili 1 manje i 1 veće pakovanje 315 gr )
1 l mleka + 200 ml za natapanje piškota
10 kašike šećera
3 pudinga od slatke pavlake
100 gr čokolade za kuvanje
250 gr margarina ili maslaca
7 - 8 krem bananica
200 ml slatke pavlake
Par kapi ekstrata ruma
U malo mleka razmutiti puding a ostatak mleka staviti da se kuva. Kad proključa, skloniti na stranu, dodati šećer i razmućen puding pa vratiti na šporet. Kuvati puding sve dok se ne zgusti uz neprekidno mešanje.
Ostaviti da se skroz ohladi.
Umutiti margarin, dodati hladan puding i sve dobro umutiti. Podeliti kremu u dve posude. U jedan deo dodati otopljenu čokoladu i sve dobro umutiti. U drugi deo dodati naseckane krem bananice i sve dobro izmešati kašikom.
Piškote podeliti za dva reda redjanja. Naravno, prilagodite količinu prema tacni ili kalupu gde će se redjati piškote. Možete malo smanjiti ili povećati količinu.
Piškote malo provući kroz mleko (u koje ste stavili nekoliko kapi ruma) pa redjati na tacnu. Preko piškota staviti čokoladni fil. Poravnati pa redjati drugi red piškota. Preko staviti fil sa bananicama i poravnati.
Umutiti slatku pavlaku pa premazati celu tortu, po želji ukrasiti.
Ostaviti u frižideru na par sati pa poslužiti. Prijatno!
Comments