Potrebno je:
Za koricu: 5 belanaca
15 kašika šećera
1 kašika sirćeta ( ili sok od limuna)
Fil:
1,2 l mleka
3 pudinga od čokolade
6 kašike šećera 100 gr čokolade za kuvanje
250 gr margarina 200 gr šećera u prahu
2 kesice šlag kreme za ukrašavanje
20 - 25 puslica
Umutiti belanca mikserom u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer uz neprekidno mućenje. Kad se istopi šećer, dodati sirće ili sok od limuna i još malo mutiti.
Staviti papir za pečenje u pleh i ravnomerno prebaciti umućena belanca. Sušiti koricu 90 minuta na 120 stepeni.
Dok se korica suši, napraviti fil.
Razmutiti puding u malo hladnog mleka a ostatak mleka staviti da se kuva.
Ukuvati puding po uputstvu sa kesice i ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin koji je bio na sobnoj temperaturi sa šećerom u prahu, dodati ohladjen puding i dobro umutiti. Dodati omekšalu čokoladu i sve dobro izjdnačiti.
Puslice možete kupiti ili sami napraviti.
Koricu staviti na poslužavnik ili jednostavno skloniti papir za pečenje pa vratiti u pleh i filovati.
Na koricu staviti polovinu fila, naredjati puslice pa preko staviti drugu polovinu fila. Umutiti slag krem, premazati tortu i ukrasiti po želji.
Uz malo strpljenja, slatkiš koji se topi u ustima... Prijatno!
Comments