Potrebno je:
Za biskvit:
6 jaja
6 kašika šećera
1 kašika ulja
6 kašika brašna
1/2 praška za pecivo
30 gr rendane čokolade
Za kremu:
1 l mleka
3 pudinga od vanile
10 kašika šećera
250 gr margarina
150 gr šećera u prahu
Kao dodatak:
300 gr očišćenih višanja
100 gr šlag kreme u prahu
200 ml mleka
50 gr rendane čokolade

Umutiti penasto jaja i šećer, dodati ulje, brašno i prašak za pecivo pa dobro izmešati.
U pleh od šporeta staviti papir za pečenje pa izručiti umućenu smesu. Poravnati i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
U malo mleka razmutiti puding i šećer. Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad proključa, skloniti sa ringle. Sipati razmućen puding, vratiti na šporet i uz neprekidno mešanje kuvati dok se ne zgusti. Ostaviti da se skroz ohladi.
Umutiti penasto margarin I šećer u prahu. Postepeno dodavati hladan puding i dobro ujednačiti kremu.
Biskvit iseći na dva mesta po širini da bi dobili tri manje korice. Staviti jednu koricu na tacnu za filovanje. Premazati 1/3 kreme pa staviti polovinu pripremljenih višanja.

Staviti drugu koricu, premazati 2/3 kreme pa ponovo višnje. Staviti i treću koricu pa premazati ostatkom kreme sa svih strana. Ostaviti u frižideru na par sati.
Umititi šlag kremu i mleko. Premazati celu tortu, ukrasiti po želji i posuti rendanom čokoladom. Još malo ohladiti i poslužiti. Uživajte... Prijatno!


Comments