top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

TORTA SA VIŠNJAMA I KREMOM OD VANILE

Potrebno je:

Za biskvit:

6 jaja

6 kašika šećera

1 kašika ulja

6 kašika brašna

1/2 praška za pecivo

30 gr rendane čokolade 


Za kremu:

1 l mleka

3 pudinga od vanile

10 kašika šećera

250 gr margarina

150 gr šećera u prahu


Kao dodatak:

300 gr očišćenih višanja

100 gr šlag kreme u prahu

200 ml mleka

50 gr rendane čokolade 



Umutiti penasto jaja i šećer, dodati ulje, brašno i prašak za pecivo pa dobro izmešati.

U pleh od šporeta staviti papir za pečenje pa izručiti umućenu smesu. Poravnati i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

U malo mleka razmutiti puding i šećer. Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad proključa, skloniti sa ringle. Sipati razmućen puding, vratiti na šporet i uz neprekidno mešanje kuvati dok se ne zgusti. Ostaviti da se skroz ohladi. 

Umutiti penasto margarin I šećer u prahu. Postepeno dodavati hladan puding i dobro ujednačiti kremu.

Biskvit iseći na dva mesta po širini da bi dobili tri manje korice. Staviti jednu koricu na tacnu za filovanje. Premazati 1/3 kreme pa staviti polovinu pripremljenih višanja.



Staviti drugu koricu, premazati 2/3 kreme pa ponovo višnje. Staviti i treću koricu pa premazati ostatkom kreme sa svih strana. Ostaviti u frižideru na par sati.

Umititi šlag kremu i mleko. Premazati celu tortu, ukrasiti po želji i posuti rendanom čokoladom. Još malo ohladiti i poslužiti. Uživajte... Prijatno!






Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page