Prvo skuvati puding. U 300 ml mleka razmutiti puding i šećer a ostatak mleka staviti da se kuva. Kad zakuva, skloniti na stranu pa sipati pripremljen puding. Vratiti na šporet pa kuvati dok se ne zgusti uz neprekidno mešanje. Ostaviti da se skroz ohladi.
Za biskvit odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca, postepeno dodavati šećer pa mutiti dok se šećer ne istopi. Dodati žumanca pa umutiti u penastu smesu. Sipati ulje, promešati pa dodati brašno, kakao i prašak za pecivo. Kašikom dobro izmešati.
Pripremiti kalup prečnika oko 24 cm, staviti papir za pečenje pa izručiti umućenu smesu. Poravnati pa staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 - 30 minuta zavisno od rerne. Proveriti čačkalicom, ako izadje suva, biskvit je pečen.
Ostaviti biskvit da se skroz ohladi pa dva puta preseći da bi dobili tri tanje korice.
Penasto umutiti margarin ili maslac sa šećerom u prahu. Postepeno dodavati hladan puding i mutiti dok se sve dobro ne izjednači i krema ne postane kompaktna i glatka.
Umutiti slatku pavlaku. Breskve dobro oprati, oljuštiti pa naseckati na sitne kockice.
Na tacnu staviti jednu koricu, poprskati mlekom pa premazati 1/3 fila. Rasporediti polovinu naseckanih breskvi. Preko staviti 1/3 slatke pavlake pa staviti drugu koricu. Ponoviti postupak...korica, fil, breskve, slatka pavlaka...tako isto i na treću koricu pa ukrasiti na kraju slatkom pavlakom i voćem.
Ostaviti tortu u frižideru da se dobro ohladi na par sati, iseći po želji i poslužiti.
Veoma sočna, kremasta... neodoljiva. Probajte i uživajte. Prijatno!
Commentaires