300 gr voća po izboru ( jagode, maline, višnje, sveže ili smrznuto )
3 - 4 kašike šećera
2 kašike gustina
100 ml vode
Kao dodatak: 100 gr šlaga
U 400 ml mleka staviti brašno i šećer i dobro izmešati da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad zakuva, skloniti sa šporeta, dodati šećer i vanilin šećer, razmućeno brašno i dobro izmešati. Vratiti na šporet i kuvati uz neprekidno mešanje dok se smesa ne zgusti. Presipati u činiju, prekriti providnom folijom pa ostaviti da se skroz ohladi.
Za biskvit umutiti jaja, dodati šećer pa mutiti dok masa ne postane vazdušasta. Dodati brašno i prašak za pecivo pa kašikom dobro izmešati.
U pleh ( oko 30 x 40 cm ) staviti papir za pečenje pa isipati umućenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 - 20 minuta.
Pečen biskvit izvaditi iz pleha, skloniti papir za pečenje pa ostaviti da se skroz ohladi.
U šerpicu sraviti naseckano voće i šećer pa kuvati na srednjoj temperaturi 10 - ak minuta. Voće možete i dodatno usitniti prilikom kuvanja. U malo vode razmutiti gustin pa sipati u voće. Kuvati i mešati par minuta dok se malo ne zgusti pa ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin i šećer u prahu, dodati hladnu mlečnu kremu pa zajedno umutiti u kompaktan fil.
Umutiti šlag po uputstvu sa pakovanja, staviti u kesu za zamrzavanje pa odseći vrh ili u špric za ukrašavanje.
Biskvit iseći po dužini na dva mesta da bi dobili tri korice.
Jednu koricu staviti na tacnu, premazati 1/3 kreme pa preko staviti šlag na stranice šnita kao ram.
U sredini staviti par kašika voćnog fila pa rasporediti. Staviti drugu koricu pa ponoviti postupak još dva puta. Premazati na kraju ceo šnit tankim slojem fila pa isto tako i šlagom. Ukrasiti po želji. Ostaviti u frižideru na par sati pa poslužiti. Prijatno!
コメント