top of page

WAFFLE & ŠPAGETI DESERT

Writer: Tatijana ZivkovicTatijana Zivkovic

Interesantno, brzo i ukusno. Probajte...


Potrebno je:

2 jaja

3 kašike šećera

1 čaša mleka

5 kašika ulja

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

1,5 čaša brašna


Kao dodatak:

1 puding od vanile

500 ml mleka

3 kašike šećera

50 gr rendane čokolade po izboru

Voće po izboru: banane, maline, jagode...



Umutiti žicom jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati mleko, ulje, prašak za pecivo i brašno pa sve dobro umutiti. Pripremiti flašicu sa malim otvorom. Možete koristiti i običnu flašicu samo na poklopcu izbušiti mali otvor. Napuniti umućenom smesom pa na zagrejanom i podmazanom tiganju istiskati smesu u krug. Peći na srednjoj temperaturi vrlo kratko, da blago porumeni, zavisno od šporeta. Pokupiti waffle viljuškom pa stavljati u činije. Ponavljati postupak dok imate umućenu smesu.

Naseckati pripremljeno voće pa staviti preko pečenog waffla. Možete posipati čokoladnim prelivom i poslužiti tako. Ili...kao ja ovog puta...



Skuvati puding po uputstvu sa pakovanja, prohladiti, prebaciti u kesu sa malim otvorom pa istiskati preko voća kao špagete. Na kraju posipati rendanom čokoladom i uživati u ovom neobičnom desertu. Prijatno!


P.S. Od iste ove umućene smese možete ispeći i neku palačinku...





Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page