Interesantno, brzo i ukusno. Probajte...
Potrebno je:
2 jaja
3 kašike šećera
1 čaša mleka
5 kašika ulja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1,5 čaša brašna
Kao dodatak:
1 puding od vanile
500 ml mleka
3 kašike šećera
50 gr rendane čokolade po izboru
Voće po izboru: banane, maline, jagode...


Umutiti žicom jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati mleko, ulje, prašak za pecivo i brašno pa sve dobro umutiti. Pripremiti flašicu sa malim otvorom. Možete koristiti i običnu flašicu samo na poklopcu izbušiti mali otvor. Napuniti umućenom smesom pa na zagrejanom i podmazanom tiganju istiskati smesu u krug. Peći na srednjoj temperaturi vrlo kratko, da blago porumeni, zavisno od šporeta. Pokupiti waffle viljuškom pa stavljati u činije. Ponavljati postupak dok imate umućenu smesu.
Naseckati pripremljeno voće pa staviti preko pečenog waffla. Možete posipati čokoladnim prelivom i poslužiti tako. Ili...kao ja ovog puta...

Skuvati puding po uputstvu sa pakovanja, prohladiti, prebaciti u kesu sa malim otvorom pa istiskati preko voća kao špagete. Na kraju posipati rendanom čokoladom i uživati u ovom neobičnom desertu. Prijatno!
P.S. Od iste ove umućene smese možete ispeći i neku palačinku...

Kommentare